Görüntülenme: 521
0 0
Okuma Süresi:1 Dakika, 31 Saniye

Microsoft, Windows 11’i 2021 yılında lanse ettiği zaman köklü değişiklik yapacağını bildirmişti. Tasarımsal yenilikler güncellemelerle yapılmış olsa da, “Windows 11 Ücretsiz Deneme Sürümü” değişmeden kaldı.

Windows 12 Abonelik Sistemi ile Aylık veya Yıllık Ücretlendirme İsteyebilir

Microsoft, abonelik sistemini iki ayrı başlık altında toplayacağı konusunda bilgiler mevcut. Buna göre “Cihaz Tabanlı Abonelik Sistemi” ve “Kullanıcı Tabanlı Abonelik Sistemi” adı altında 2 farklı abonelik sistemi olacak. Cihaz tabanlı abonelik sistemi olduğunda kullandığınız cihazınızın özelliği farketmeksizin microsoft sunucularında barınan windowsu kullanıyorsunuz ve burada istediğiniz donanımı ekleyip çıkartabileceksiniz. Örneğin, 8 gb ram miktarını 16 gb yapmak, 1 TB olarak harddiski 2 TB olarak artırıp azaltma gibi imkanlara yer verileceği göz önünde. Böyle bir durumda güvenliğimiz nasıl korunacak diye sormadan edemiyoruz, Şuan windows’a nasıl güveniyorsak cihaz tabanlı abonelik sisteminde de aynı şekilde güveneceğiz sanırım. Aksini düşünmek bile sıkıntılı bir durum olurdu.

Kullanıcı tabanlı abonelik sisteminde kendi cihazınız donanımı neyse onu kullanıyorsunuz, online yazılım olarak kullanabiliyorsunuz. Kendi cihazınızın donanımına bağlı olarak performans alabileceksiniz. Tabi bunlar duyum, her duyumda da gerçeklik payı vardır.

Windows Abonelik Sistemine Geçmek İstemeyenler Ne Yapmalı?

Windowsun güncel sürümü olacak olan Windows 12, birçok yeniliği de beraberinde getirecek. Bunlardan en büyük yenilik “Windows 12 Abonelik Sistemi“.

Peki Abonelik sistemine geçmek istemeyen kullanıcılar ne yapacak?

Windows bir işletim sistemidir. Windows gibi birçok işletim sistemi yazılımı mevcut. Her ne kadar alışkanlıklarımızdan vazgeçmek zor gelse de birçok yazılım artılarıyla eksileriyle değerlendirmek gerekir.

İşte, kullanabileceğiniz, geçiş yapabileceğiniz işletim sistemleri;

Linux İşletim sistemlerinden Türkiye İşletim sistemi olarak kullanılan Pardus işletim sistemi Pardus 23 sürümü ile göz kamaştırıyor. Ücretsiz işletim sistemi olmasının yanı sıra ofis programları da ücretsiz gelmektedir. Ayrıca güvenlik için antivirüs programı kullanmadan bu işletim sistemini kullanabiliyorsunuz. Detayları ayrı bir yazımızda paylaşacağız.

Diğer Linux İşletim Sistemleri,

Ubuntu, Linux Mint, Kali Linux, Zorin Os, Elementary Os gibi birçok dağıtım mevcut.

Siz olsanız hangi işletim sistemini tercih edersiniz, bize yorumlarda belirtebilirsiniz. Sağlıcakla kalın.

Gönderi Yazarı Hakkında

admin

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Artık İade Kargo Bedeli Müşteriden alınacak!

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close